Häme-Matkat Oy:n palveluhinnasto ja erityismatkaehdot

Lentoliput

Käsittelymaksut peritään per lippu

Kotimaa35 eur
Eurooppa ja maiden sisäiset lennot40 eur
Muu maailma60 eur

Muut matkaliput

Palvelumaksut peritään per varaus / lasku

Apollomatkat0 eur
Aurinkomatkat30 eur / hlö
Muut seuramatkat10 eur
Laivaliput10 eur
Majoitusvaraus15 eur
Autonvuokraus15 eur

Viisumin hankinta

Toimitusmaksut peritään per viisumi

Viisumin hankinta (lisäksi peritään konsulaatin perimät kulut ja mahdolliset postimaksut)25 eur
Australian viisumi20 eur
Esta, sis. viranomaismaksut30 eur

Muutos ja peruutuskulut

Laivamatkavarauksen muutos / peruutus10 eur
Lentolipun vaihto / takaisinmaksu30 eur

Matkan muutoksissa ja peruutuksissa peritään lisäksi laiva- ja lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän perimät kulut peruutusehtojen mukaisesti.

Muut maksut

Paikkavaraus ja lähtöselvitys / varaus10 eur
Pääsy- ja teatteriliput, kokoustila tai ravintolavaraus tai tiedustelu / varaus15 eur
Kirjallinen matkasuunnitelma, hintalaskelma tai tarjous (hyvitetään oston yhteydessä)25 eur
Kirjattu kirje tai pikakirje15 eur
Ryhmän jäsenten erillislaskutus / lasku10 eur
Lahjakortin pidennys ( 3kk )10 eur
Palvelumaksu10 eur

• Sylilapsen lipusta ei peritä palvelumaksua
• Lipputoimitukset lähetillä ja matkatoimiston muut konsultointipalvelut sopimuksen mukaan
• Palvelu- ja käsittelymaksut peritään per lippu (ellei yllä toisin mainita)
• Palvelumaksuja ei hyvitetä
• Hinnat sisältävät arvonlisäveron
• Ryhmät, kokous- ja erikoispalvelut hinnoitellaan erikseen

Diners Club -kortin ja American Expressin käytöstä perimme 2,5% lisämaksun.

Häme-Matkat Oy:n erityisehdot

1. Soveltamisala

Matkatoimisto Häme-Matkojen järjestämiin opastettuihin matkoihin sovelletaan oheisia erityisehtoja sekä muilta osin Yleisiä valmismatkaehtoja.

 

2. Ilmoittautuminen ja maksut

Matkanvaraus on sitova asiakkaan maksettua varausmaksun, jonka suuruus on 200 €/hlö matkoista Eurooppaan ja 300 €/hlö kaukomatkoista, joka tulee maksaa 7 päivän kuluessa. Risteilyjen, junamatkojen, safareiden, kiertomatkojen ja muiden erikoisjärjestelyjä sisältävien matkojen osalta noudatetaan kunkin palvelun tuottajan omia maksuehtoja.

Loppuerä matkan hinnasta suoritetaan viimeistään 40 vrk ennen matkaa. Jos lähtöön on vähemmän kuin 40 vrk, suoritetaan koko matkan hinta välittömästi toimistoomme tai pankkiin. Suorittamalla varausmaksun asiakas hyväksyy Yleisiin valmismatkaehtoihin sekä Matkatoimisto Häme-Matkat Oy:n erityisehtoihin sisältyvät määräykset . Jos lentovaraus edellyttää lipun kirjoittamista aiemmin, maksetaan matka lipunkirjoitusehtojen mukaisesti. Toimistokulut ovat 75 €/henkilö.

 

3. Hinnat

Hinnat perustuvat 15.12.2015 voimassa oleviin valuuttakursseihin ja hinnastoihin. Matkanjärjestäjällä on kuljetusmuodon erityisluonteen vuoksi (YVE 10) oikeus vastaavasti korottaa hintojaan sopimuksen syntymisen jälkeen, mikäli näissä viranomaisen vahvistamissa lentohinnoissa tapahtuu korotuksia.

Valuuttakurssien, viisuminhankintamaksujen, lentohintojen, turvallisuus- ja polttoainemaksujen tai viranomaisten vahvistamien lentoverojen muutoksista johtuva mahdollinen erotus matkan hintaan hinnoitellaan 6 viikkoa ennen lähtöpäivää.  Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on mainittu matkavahvistuksessa/laskussa. Matkavarauksen hintaan lisätään kulloinkin voimassaoleva palvelumaksu.

 

4. Matkaliput ja vahvistus

Matkalasku on vahvistus varaamistanne palveluista. Tarkistakaa, että nimet, lähtöpäivä sekä lento- ja hotellitiedot ovat oikein vahvistuksessa. Mahdollisten epäselvyyksien ilmetessä ottakaa välittömästi yhteys toimistoomme. Erityisen tärkeää on, että nimi joka vahvistuksessa on täsmää passissa olevan nimen kanssa, koska lentolippu kirjoitetaan sille nimelle mikä vahvistuksessa on. Jos nimi tulee lentolippuun väärin, voi nimen muuttaminen ja väärällä nimellä matkustaminen olla mahdotonta. Tällöin Matkatoimisto Häme-Matkat ei ole vastuussa matkustajalle aiheutuneista kuluista tai matkalle lähdön estymisestä.

 

5. Nimenmuutokset ja peruutukset

Yleisistä Valmismatkaehdoista poiketen (YVE 4, 5 ja 8) noudatamme seuraavia ehtoja: kaikki muutokset käsitellään peruutuksina ja niihin sovelletaan alla olevia peruutusehtoja. Jo aloitettuun matkaan ei voi tehdä muutoksia. Matkustajalla on oikeus peruuttaa matkansa seuraavin ehdoin:

EUROOPPA

Jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 75 €/henkilö.
59 vrk-46 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
45 vrk-15 vrk ennen matkan alkua peritään 50 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään koko matkan hinta.

EUROOPAN ULKOPUOLISET KOHTEET

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 150 €/henkilö.
90 vrk-75 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
74 vrk-61 vrk ennen matkan alkua peritään 30 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
60 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta ja tämän jälkeen tulleista peruutuksista koko matkan hinta.

Mikäli lentolippu on jo kirjoitettu lentoyhtiön lipunkirjoitusehtojen mukaisesti (sekä omatoimi- että opastetut matkat) peruutushetkellä, veloitetaan aina todelliset kulut peruutuksen ajankohdasta riippumatta. Peruutuksen yhteydessä perimme aina lisäksi etukäteen tilatuista ja vahvistetuista lisäpalveluista aiheutuneet kustannukset, esim. konsertti- tai teatteriliput. Lääkärintodistus ei pienennä kuluja – suosittelemme matkavakuutusta!

Peruutuskulut äkillisissä sairaustapauksissa tai muissa vakavissa tapahtumissa: Jos matkustaja joutuu peruuttamaan matkansa ylivoimaisen esteen vuoksi (YVE 5) esim. vakavan sairauden tai lähiomaisen kuolemantapauksen johdosta ja matkalle lähdön este on selvitetty luotettavalla selvityksellä (lääkärintodistus), määritellään peruutuskulut  todellisten kustannusten mukaan.

 

6. Hotelli/majoitus

Hotellihuoneiden koko, muoto ja sisustus saattavat vaihdella, etenkin vanhojen kaupunkien keskustojen yksilöllisissä hotelleissa. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

 

7. Matkatavarat

Matkatavaroiden kuljetuksessa noudatamme kunkin kuljetusyhtiön voimassa olevia määräyksiä.

 

8. Paluulennon aikataulu

Asiakas on velvollinen tarkistamaan/vahvistamaan kohteessa paluulentonsa aikataulun hyvissä ajoin ennen paluumatkaa. Jos asiakas laiminlyö tämän velvollisuuden ei Häme-Matkat Oy ole vastuussa paluulennon menettämisestä ja siitä aiheutuneista kuluista.

 

9. Muutokset

Matkatoimisto Häme-Matkat Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista Matkanjärjestäjä varaa oikeuden muuttaa esitetietoja ja sopimusehtoja ennen sopimuksen syntyä.

 

10. Matkavakuutus

Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkavarauksen yhteydessä peruutuskulujen ja mahdollisen matkalla sairastumisen varalta.

 

11. Valitukset

Valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmaannuttua kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai vastuulliselle matkanjärjestäjälle. Korvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti matkanjärjestäjälle viimeistään 2 kk matkan jälkeen.

 

12. Vahingonkorvausvastuun rajoittaminen

Matkanjärjestäjän korvausvastuu kuljetukseen liittyvästä vahingosta määräytyy siten kuin kyseisestä kuljetuksesta säädetään merilaissa, kuljetuksesta ilma-aluksessa annetussa laissa, ilmakuljetussopimuslaissa tai ilmakuljetuslaissa sekä kansainvälisiä rautatiekuljetuksia koskevassa yleissopimuksessa. Jos matka on hankittu pääasiassa muuhun kuin yksityiseen tarkoitukseen, pidättää matkanjärjestäjä itselleen oikeuden rajoittaa vahingonkorvausvelvollisuuttaan esine- ja varallisuusvahingoissa mahdollisen liikevoiton, huomattavan suuren palkkion tai vastaavan menettämisen osalta. Matkanjärjestäjän maksaman korvauksen yläraja näissä tapauksissa on 168 €. Matkanjärjestäjä ei myöskään vastaavien matkojen osalta vastaa vahingoista, jotka johtuvat lievästä huolimattomuudesta.

 

13. Matkanjärjestäjän oikeus peruuttaa matka

Valmismatkaehtojen 12.1. perusteella matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos vähimmäismäärä ei ole täyttynyt.